Гедоре комплекти | avtotirmarket.com

Авто Инструменти и Аксесоари за Автомобил

31 0

Когато тръгвате на път, независимо дали е дълго пътуване, ежедневно пътуване до работното място или прости поръчки, от решаващо значение е да имате основни неща в колата си. Тези елементи осигуряват усещане за сигурност и гарантират, че сте подготвени за всякакви непредвидени обстоятелства, които могат да възникнат по пътя.

На първо място, добре е винаги да носите със себе си документи като вашата шофьорска книжка, автомобилна застраховка, данък върху превозното средство и сертификат за технически преглед, като по този начин избягвате да посещавате най-близкото полицейско управление.

Основни инструменти за кола

Резервно колело, крик и гаечен ключ или ключ за гайките на колелата (ако колата е снабдена със заключващи гайки!): Гумата може да се спука по всяко време, така че винаги носете напълно напомпана резервна гума и необходимите инструменти за смяната й. Крикът и гаечният ключ са необходими за повдигане на автомобила и премахване на гайките. Някои нови автомобили вече нямат резервно колело, а само комплект за ремонт на гуми. Комплект за ремонт на гуми може да е достатъчен, ако живеете в градска зона с лесен достъп до търговци на гуми или механици. Но ако живеете или често пътувате до отдалечени райони или планирате дълги пътувания, наличието на резервна гума става важно за вашето спокойствие.

Джъмперни кабели

Джамперни кабели или захранващ блок за джъмпърен стартер: Изтощените батерии са често срещани и наличието на комплект джъмпърни кабели може да бъде спасение. Те ви позволяват да запалите колата си чрез свързване към друго превозно средство с работеща батерия. Знанието как да стартирате колата си безопасно е от съществено значение, за да сте сигурни, че вие и вашият другар самарянин няма да прехвърчите искри или нещо по-лошо. Захранващият агрегат със стартер е по-добър, защото няма нужда от втора кола, особено ако живеете или планирате пътуване в изолиран район.

Основен комплект инструменти

Малък комплект инструменти, състоящ се от основни инструменти като отвертки, клещи и гаечни ключове, може да бъде безценен за дребни ремонти и настройки в движение.

Комплект за първа помощ

Животът е непредвидим и злополуките могат да се случат, когато най-малко очакваме. Добре зареденият комплект за първа помощ във вашия автомобил ви осигурява необходимите консумативи за оказване на незабавна помощ при леки наранявания до пристигането на професионална помощ. Уверете се, че вашият комплект включва превръзки, антисептични кърпички, марлени тампони, самозалепваща се лента, болкоуспокояващи и основни лекарства. Безопасността винаги трябва да бъде основен приоритет.

Гедоре комплект: Най-полезният инструмент

Ако все още не сте се cрещали с комплект гаечни ключове в практиката си, не се отчайвайте. На пръв поглед сложното име всъщност се отнася за практичен набор от инструменти и приспособления с широк спектър на употреба. Сърцето на всеки комплект Гедоре е тресчотка – специално пригоден гаечен ключ, предназначен за затягане и разхлабване на гайки и болтове в тесни условия. Предимството на тресчотката е нейната практичност, тъй като тя работи само в една посока, което предотвратява нежеланото завъртане в обратна посока. В повечето комплекти инструменти тресчотката е допълнена с накрайници и удължители, а в някои комплекти можете да намерите и адаптери за промяна на размера на гнездото.

Фенерче

Тъмнината има начин да засили проблемите, особено по време на нощни повреди или извънредни ситуации. Това е мястото, където надеждното фенерче влиза в действие. Представете си облекчението да имате фенерче с дълъг живот на батерията или USB акумулаторно. Той осигурява необходимото осветление за оценка на ситуацията и предприемане на подходящи действия.

Светлоотразителни предупредителни триъгълници/сигнали

Светлоотразителният предупредителен триъгълник е задължителен, когато сте блокирани край пътя и чакате помощ. Дръжте светлоотразителни предупредителни триъгълници или сигнални ракети винаги в колата си. Той ще подобри видимостта и ще намали риска от инциденти, като предупреждава другите шофьори за присъствието на вашия автомобил. Поставете ги на безопасно разстояние зад колата си, за да предупредят за приближаващия трафик.

Преносим въздушен компресор

Преносимият въздушен компресор ви позволява да напомпвате гумите си по всяко време, осигурявайки оптимално налягане в гумите.

Oсновни инструменти за кола

Малък пожарогасител

За нещастен случай на възникване на пожар.

Многофункционален инструмент

Многофункционален инструмент, като например швейцарско ножче или многофункционален инструмент, може да бъде изключително полезен за малки ремонти или поправки в движение. Обикновено включва нож, ножица, клещи и други инструменти в компактен дизайн.

Залепваща лента

Залепващата лента е известна със своята гъвкавост и може временно да коригира проблеми, свързани с автомобила. От закрепване на разхлабени части до отстраняване на малки течове, тиксо може да бъде временно решение, докато не стигнете до професионален механик.

Заключение

Запознахме ви с основни артикула, които всеки шофьор трябва винаги да държи в колата си. Тези елементи повишават вашата безопасност и готовност и осигуряват спокойствие по време на вашите пътувания. От решаването на дребни проблеми до справянето с неочаквани извънредни ситуации, наличието на тези основни неща за автомобила ви гарантира, че можете уверено да се справяте с различни ситуации. Не забравяйте периодично да проверявате и допълвате, за да сте сигурни, че са в добро работно състояние. Пазете се, бъдете подготвени и се наслаждавайте на пътуванията си!

Related Post

Нани промоции спални и матраци | matracite.promo

Промо матраци Нани

Posted by - September 4, 2023 0
Въведение Матраците играят важна роля в нашия добър сън и общо здраве. В последните години потребителите все повече се насочват…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *