Психолог Варна

Детска консултация при психолог

179 0

Както показва практикат, едно дете може да каже на психолог това, което се страхува или срамува да каже на родителите си. Това наистина го тревожи и поради което възникват всички конфликти с родители, други членове на семейството и по-далечни „важни хора“. След като даде само няколко правилни съвета на родителите как да се държат с дете в тази ситуация, всички проблеми изчезват като с магия. Много случаи от практиката показват как, като подходите към търсенето на проблем отвън, можете лесно и бързо да разрешите трудна ситуация. Струва си да помислите за консултация, ако детето проявява такива черти като агресивност, упоритост или обратно – апатия, ако постоянно възникват конфликтни ситуации в училище или в семейството, ако загубите контрол върху поведението на детето или не можете да обясните честата емоционална ситуация на детето промени в настроението.

Ако има страхове, колебания в теглото, активност, болка по неразбираема причина и проблеми със социалната адаптация, посетете и детски психолог

Също така родителите все по-често прибягват до услугите на детски психолог, когато искат да подготвят детето си за училище или детска градина, като сменят местоживеенето си или образователната институция. Освен това изборът на бъдеща професия ще бъде много навременен и полезен за детето, като се вземат предвид неговите вродени способности и наклонности, на които си струва да се обърне внимание. Задължително е да се свържете с детски психолог, ако имате нужда от помощ в стресови ситуации – например в случай на смърт на роднини, сериозни наранявания, физическо или психологическо насилие.

психолог Варна | https://psihologvarna.com/

С какви проблеми работя като детски психолог?

Ще изброим само най-основните проблеми на децата, с които родителите им най-често се справят:

лошо представяне в училище.

– социални умения.

трудности в общуването, срамежливост.

развод на родителите.

насилие в семейството.

смърт на близък член на семейството.

детска агресия.

страхове от детството.

хиперактивност на децата.

тормоз (тормоз) в екипа.

ниско самочувствие.

криза от 3 (5) години.

тийнейджърска криза.

подготовка за училище.

емоционална нестабилност (чести промени в настроението) при дете.

Как протича онлайн консултацията с детски психолог?

Консултацията може да се провежда на място при психолога или онлайн. Като правило децата вече са достатъчно „напреднали“ за съвременните технологии и ако детето е още малко, тогава в този случай е достатъчно да работите с родителите и да коригирате поведението посредством онлайн комункация.

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *