Как да изберем електрически нож за дюнер?

295 0

Заведенията, които предлагат дюнери в менюто си (обикновено от типа “бързо хранене”) имат някои специфични нужди, които не присъстват при другите типове ресторанти. Сред тях са, разбира се, специалните инструменти, които са необходими за приготвяне на самите дюнери. Един такъв е електрически нож за дюнер. Това е специфичен уред, който играе голяма роля в ежедневните задачи на заведението ви. Служителите ще го използват постоянно, тъй като натоварването на заведенията от този тип е, през повечето време, значително. Същевременно, ако изберем неправилния инструмент, то той ще попречи на ефикасността, вместо да помогне. Затова в тази статия ще разгледаме кои характеристики трябва да бъдат взети предвид при покупката на електрически нож за дюнер.

 

Система за безопасност

Съзнателно слагаме системата за безопасност на първо място. Електрическият нож може да доведе до потенциални наранявания от две страни – от страна на използвания източник на захранване (електричество) и от страна на механичното нараняване от острието. Съответно, опасността от тези два източника трябва да бъде сведена до минимум. Тук в играта идват системите за безопасност. Те могат да са от типа на предпазители, превключватели, изолация, спирачна система и др.

 

Мощност и капацитет на рязане

Мощността и капацитетът на рязане определят няколко важни черти от продукцията. От тях зависи колко бързо ще могат служителите ви да режат месото и колко ефикасно, разбира се. Тези елементи са в пряка връзка с броя произведени дюнери на час. Високата мощност улеснява процеса на работа и вдига скоростта на производство. Капацитетът на рязане варира до няколко десетки килограма месо на час, а точният избор на тази характеристика зависи от натоварването ви. Колкото по-голямо е то, толкова по-висок капацитет ще ви бъде необходим.

 

Материал на изработка

От огромно значение е и какъв е материалът на изработка на уреда. Ясно е, че острието, дръжката и другите части ще бъдат от специфични различни материали. Дръжката трябва да е от изолационен материал, който осигурява високо ниво на безопасност, без да представлява риск за хлъзгане, изтърване или плъзгане на ръката по нея. От друга страна, материалът на острието и предпазителят ще определят колко лесно и удобно ще могат служителите ви да използват уреда. Всички те, погледнато другояче, определят и хигиеничността. Това е факт, тъй като колкото по-лесни са за почистване, толкова по-сигурно е, че ще бъдат правилно хигиенизирани и то без загуба на излишно време. Освен това металният материал трябва да е от неръждаем тип.

 

Качество

Естествено, колкото и добри да изглеждат характеристиките, ако цялостното качество е на ниско ниво, уредът няма да е от особена помощ за заведението ви. Затова обръщайте огромно внимание и на качеството на електрическия нож за дюнер. Най-доброто решение би било да се обърнете към доверени доставчици, за които е известно, че оперират с най-добрите възможни марки на пазара. По този начин можете да сте сигурни, че закупеният от вас уред ще е с оптимални характеристики, повишен експлоатационен период и по-висока сигурност и безопасност при употреба – все черти, които определят колко ефикасно, безопасно и оптимално откъм цената ще е решението ви.

Pavel

VISEO LTD - DIgital agency Digital Agency Europe

Related Post

Дистанционни счетоводни услуги

Posted by - October 9, 2023 0
Счетоводството е от съществено значение за всеки бизнес, независимо от размера или сектора му. Счетоводните услуги включват редица дейности, необходими…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *