официални рокли | evizabg.com

Официални рокли: разнообразие от модели, според събитието

157 0

Роклята е символ на женска изисканост и необикновена привлекателност. Този елемент от гардероба кара сърцата на мъжете да бият по-бързо. Освен това такова облекло е универсално във всички аспекти: в един момент може да превърне собственика си в тигрица, а в друг – в скромен любител на романтични истории. Тази статия ще разгледа най-популярните видове официални рокли днес. Използвайки тази информация, можете успешно да експериментирате с вашето изображение.

Какви са официалните рокли?

Можете безкрайно да класифицирате такава част от женския гардероб като рокля. Най-баналният пример за подобно групиране е по дължината на тоалета. Всъщност тази характеристика обединява мини, midi и дълги рокли. Съдейки по тъканите, използвани за производство на дрехи, можете да различите есенно-зимните и пролетно-летните модели. Първите, естествено, са представени от топли материали (например вълна). Втората група, като правило, се шие от леки ефирни тъкани (памук, коприна, лен и др.). Най-подходящо е обаче този вид облекло да се класифицира по други два признака: в зависимост от предназначението и според стила. Първата група включва следните видове рокли: ежедневни, вечерни и коктейлни рокли. Втората категория е по-широка, тя съчетава различни стилове на всеки от трите вида.

Коктейлни официални рокли

Ако ще присъствате на парти или ще прекарате вечер с половинката си в ресторант, имате нужда от нещо елегантно, но в същото време не прекалено екстравагантно. За такъв повод има различни видове коктейлни рокли. Тук изборът е също толкова богат, колкото и при моделите за всеки ден. Вярно е, че все още има някои ограничения: коктейлните рокли обикновено са къси или с дължина midi. Всички те притежават изтънченост и грация, придаващи чар на собственика си. Коктейлните рокли могат да бъдат тесни или с волани, изчистени или с цветен принт.

Вечерни рокли

Шикозен елегантен подгъв, плавни линии на изрязване и изобилие от декор – така можете накратко да опишете вечерна рокля. Такива дрехи се носят както на тържества, така и на официални и светски приеми. Най-простият пример за такова събитие е дипломирането. Булчинските рокли също могат да бъдат включени в категорията вечерни рокли. По правило церемониалните одежди са многопластови и с обемна пола. За плътно прилепналите модели дизайнерите понякога добавят към роклята вертикално деколте. Видовете evizabg.com се определят в зависимост от кройката. Вече има много опции за стил: започвайки от класически свободни рокли и завършвайки с напълно тесни модели. Горната част на роклята често е представена от дълбоко деколте. Не са редки случаите, когато тоалетите изобщо нямат ръкави – раменете на дамите остават отворени при носене. Корсажът на роклята може да бъде изчистен, но в много модели е украсен с бродерия от мъниста и камъни или изкуствени цветя. Важно е да се отбележи фактът, че вечерните рокли винаги се шият от скъпи материи.

Вечна класика: сватбена рокля

Въпреки факта, че в съвременната мода има различни видове сватбени рокли, голям процент от жените все още предпочитат традиционната булчинска рокля. И това по принцип не е изненадващо: такива дрехи превръщат булката в истинска принцеса от приказките. Основните отличителни черти на балните рокли са буйната долна част на роклята, докато корсажът е направен под формата на стегнат корсет. Вталената горна част на роклята прави булката крехка и женствена. Буйна пола добавя елегантност към роклята. В същото време може да започне както от линията на талията, така и от нивото на бедрата. Коя опция е по-добре да изберете зависи от характеристиките на фигурата на булката. Пола с ниска талия е подходяща за тези, които искат да подчертаят извивката на гърба и бедрата. Ако е необходимо да скриете някои недостатъци на фигурата, по-добре е да предпочетете друга рокля. Идеално е полата на облеклото да започва ясно от линията на талията или дори малко над нея.

Красота без излишни украшения: рокля в гръцки стил

Били ли сте някога пленени от облеклото на Древна Гърция? Леки, сякаш безтегловни, те правят жената красиво и уникално творение. С такива нотки са изпълнени сватбени рокли, ушити в стил империя. Те просто не могат да бъдат объркани с други стилове: линията на талията е надута до нивото на гърдите, което подчертава бюста и визуално го прави по-великолепен. Различни видове дълги официали рокли в гръцки стил са представени от модели както с презрамки, така и без. Полата може да бъде изработена от същата тъкан като корсажа, а също и да бъде украсена с декоративни детайли. Предимството на имперските официлни рокли е, че те ще подхождат както на слаби момичета, така и на момичета с по-едри форми. Облеклото е идеално за слаби жени: то ще подчертае крехкостта на дамата, а също така ще направи визуално гърдите й по-големи. Във втория случай роклята ще бъде не по-малко полезна: тя ще подчертае шикозния бюст и ще ви помогне да изглеждате по-стройни. Сватбените рокли в този стил изглеждат особено впечатляващи в комбинация с гръцка прическа.

Запомнете:

Правилният силует е в състояние да представи всяка фигура в печеливша светлина. Ето защо, когато избирате облекло, фокусирайте се не само върху предназначението му, но и върху характеристиките на собствения си външен вид. Официалната рокля трябва да бъде двоен агент, насочен към визуално унищожаване на недостатъците и максимално подчертаване на предимствата. Следвайте тези прости правила и ще бъдете уникални в перфектната си рокля.

 

Към оригиналната публикация >>evizabg.com >> https://evizabg.com/%d0%be%d1%84%d0%b8%d1%86%d0%b8%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b8-%d1%80%d0%be%d0%ba%d0%bb%d0%b8-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bd%d0%be%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%b8%d0%b5-%d0%be%d1%82-%d0%bc%d0%be%d0%b4%d0%b5/

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *