SEO Оптимизация на онлайн магазин

255 0

Следвайте тези предложения, за да подобрите SEO оптимизацията си за търсачки  и гледайте как уебсайтът ви се издига до върха на резултатите от търсачките.

1. Публикувайте подходящо, авторитетно съдържание
Качественото, авторитетно съдържание е водещ двигател в класацията на вашата търсачка и няма заместител на страхотното съдържание. Качественото съдържание, създадено специално за вашия предполагаем потребител, увеличава трафика на сайта, което подобрява авторитета и уместността на вашия сайт. Прецизирайте уменията си за писане в мрежата и се представете като авторитет по темата, за която пишете.

Ключови думи
Определете и насочете конкретна ключова фраза за всяка авторитетна страница със съдържание на вашия уебсайт. Помислете как вашият читател може да търси тази конкретна страница с думи за търсене.

За уеб страница е много трудно да постигне класиране в търсачките за множество ключови фрази – освен ако тези фрази не са много сходни. Една страница може да може да се класира както за „биомедицински инженерни работни места“, така и за „кариери в биомедицинското инженерство“. Класирането за „студентски дела“ и „декан на студенти“ или „дискриминация по пол“ и „процедури за докладване на насилие“ с една страница е малко вероятно.

Ако искате да се класирате за няколко ключови фрази с вашия уебсайт, ще трябва да направите отделна уеб страница за всяка ключова фраза, към която се насочвате.

Поставяне на ключови думи
След като вашата ключова фраза е избрана за дадена страница, помислете за следните въпроси:

Мога ли да използвам част или цялата ключова фраза в URL адреса на страницата (като използвам ключови думи в папки)?
Мога ли да използвам част или цялата ключова фраза в заглавието на страницата?
Мога ли да използвам част или цялата ключова фраза в заглавията на страниците и подзаглавията?
Отговорът с „да“ на тези въпроси може да подобри класирането на търсачката ви. Бъдете естествени и удобни за потребителя. Например, не искате думата „инженерство“ да се показва три или повече пъти в URL адреса или фразата Северно сияние да се повтаря в заглавието на страницата, както и във всяко заглавие. Читаемостта и използваемостта все още надделяват над оптимизацията на търсачките.

Съдържание
Освен URL адреса, заглавието и заглавията, съдържанието е най -влиятелно върху класирането в търсачките. Повторете ключовата си фраза няколко пъти в цялата страница – веднъж или два пъти в началния и затварящия абзац и още два до четири пъти в останалото съдържание. Бъдете авторитетни. Стратегически се свързвайте със съответните източници и допълнителна информация – както в широкия уебсайт на вашата организация, така и дори към други уебсайтове, които са полезни.

Не забравяйте да използвате удебелен, курсив, заглавни маркери (особено H1) и други маркери за подчертаване, за да подчертаете тези ключови фрази – но не прекалявайте. Все още искате езикът и стилът ви на писане да се четат естествено. Никога не жертвайте доброто писане за SEO. Най -добрите страници са написани за потребителя, а не за търсачката.

2. Редовно актуализирайте съдържанието си
Вероятно сте забелязали, че чувстваме доста силно съдържанието. Търсачките също го правят. Редовно актуализираното съдържание се разглежда като един от най -добрите показатели за уместността на даден сайт, така че не забравяйте да го поддържате свеж. Одитирайте съдържанието си по определен график (например семестриално) и извършвайте актуализации според нуждите.

Блогове
Писането на допълнително съдържание, обогатено с ключови фрази, във вашия вестникарски блог за новини също може да повиши класирането ви в търсачките. Публикациите в блога могат дори да бъдат по -кратки актуализации за конкретните теми, към които се насочвате. Свържете свързаните си CMS уеб страници и публикации в блогове, когато това помага да се даде на читателя по -добра картина или допълнителна информация по темата.

3. Метаданни
При проектирането на вашия уебсайт всяка страница съдържа интервал между маркерите <head> за вмъкване на метаданни или информация за съдържанието на вашата страница. Ако имате CMS сайт, първоначално създаден от уеб екипа на UMC, той предварително ще попълни тези данни за вас. Важно е обаче да прегледате и актуализирате метаданните, тъй като вашият сайт се променя с течение на времето.

Метаданни на заглавието
Метаданните за заглавието отговарят за заглавията на страниците, показани в горната част на прозореца на браузъра, и като заглавие в резултатите от търсачката. Това са най -важните метаданни на вашата страница.

За тези с уебсайт CMS, уеб екипът е разработил автоматизирана система за създаване на мета заглавие за всяка уеб страница въз основа на заглавието на вашата страница. Това добавя към важността на използването на добре обмислени заглавия на страници, богати на ключови фрази.

Описание Метаданни
Метаданните за описание са текстовото описание, което браузърът може да използва при връщането при търсене на страницата ви. Мислете за това като за прозорец на вашия сайт – кратко и привлекателно описание на съдържанието в него, с цел да насърчи хората да влязат. Доброто мета описание обикновено съдържа две пълни изречения. Търсачките не винаги могат да използват вашия.

Тази статия е взета от Pozitivninovini.com.

Related Post

Нани промоции спални и матраци | matracite.promo

Промо матраци Нани

Posted by - September 4, 2023 0
Въведение Матраците играят важна роля в нашия добър сън и общо здраве. В последните години потребителите все повече се насочват…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *